metsästys/hunting - koiramme/dogs - pentuja/puppies - linkkejä/links - in memorian

Continental pointing dogs are not only excellent pointers; their strong mental makes it possible to use them year-around hunting.

Kontinental vorstehhundarna är inte endast bra vorstehhundar; deras stark mentalitet gör det möjligt,
att man kan jaga året rund.

Mannermainen kanakoira on aktiivisen metsästäjän monipuolinen eräkaveri.

Mannermainen kanakoira ei ole pelkästään erinomainen seisoja, -sen voimakas ja tarvittaessa karski luonne mahdollistavat lähes ympärivuotisen metsästyskäytön.


Här vorstehhunden har lokaliserad
vilt och står. Rutinerade jakthundar
gör raportering, om jägare kan inte
hitta hunden.
Seisoja hakee riistaa tuulta hyväksi käyttäen luovimalla. Paikallistettuaan otuksen, se osoittaa lymypaikan seisonnallaan. Jos isäntä ei löydä seisovaa koiraansa, tulevat kokeneet metsästyskoirat "tiedottamaan" löytämästään riistasta ja opastavat isäntänsä tilanteeseen.
Jägaren kan gå lungt närmare hunden.
Här en annan hund sekunderar, och stör inte hunden som står.
Ohjaaja voi rauhallisesti lähestyä seisovaa koiraa. Parityöskentelyssä toinen koira "säestää", eikä häiritse seisovaa koiraa.
När jägare har gått till skottvidd får
han lovet till hunden att stöta vilden.
Hunden får inte gå efter; den måste
stanna på plats, så jägaren kan skjuta.
Sen jägare får lovet till apportering.
Ampumaetäisyydelle päästyä koiralle annetaan lupa nostaa riista pakosalle. Koira ei saa rynnätä riistan perään, vaan sen tulee jäädä ammuttaessa paikoilleen odottamaan noutolupaa.

 

Vorstehhundarna är mycket ivriga apportörena.

Onnistuneesta riistatilanteesta koira saa mieluisimman palkinnon - se saa noutaa ammutun riistan.

Seisojat ovatkin erinomaisten nouto-ominaisuuksiensa ansiosta korvaamattomia apureita kaikenlaisiin noutotehtäviin. Lukuisat ovat ne koirattomat sorsastajat, jotka ovat seisojiamme ylistäneet lähes mahdottomilta vaikuttaneiden tehtävien jälkeen, ja näin havainneet jo kadonneen sorsan ilmestyvän eteensä istuutuvan koiran luovuttamana käteensä.

 

Jaktvården är mycket viktigt och alla jägaren måste ta synd om det. Med vorsstehhunden kan man jäga också mårdhunden, räven och vildkatten.

Erinomaisten nouto-ominaisuuksien ja kärsivällisen luonteensa ansiosta voi seisojia käyttää myös haavoittuneen riistan jäljittämiseen.

Riistanhoito on metsästäjän velvollisuus. Supit ja villintyneet kissat kuuluvat ilman muuta seisojien riistalajistoon. Kettu on jo harvinaisempi saalis, mutta joskus voi repolainenkin erehtyä jäämään viisaampansa seisontaan, ja huonostihan siinä käy jos isäntä osaa asiansa.

     


metsästys/hunting - koiramme/dogs - pentuja/puppies - linkkejä/links - in memorian